www.rmequodlibet.nL
STICHTING RME QUODLIBET

                STICHTING RME QUODLIBET

Wat fijn, dat je onze website hebt aangeklikt! Mogelijk ben je, als zanger/zangeres, op zoek naar een plek waar iedereen naar hartenlust zijn of haar zangtalent kan ontplooien. Een plek waar je met anderen ontspannen jouw mooie hobby van 'zingen' kunt beoefenen en uitoefenen. Wat dat betreft zit je op deze website goed!

De stichting RMEQUODLIBET  biedt  zangers/zangeressen de gelegenheid om hun zo geliefde zanghobby ten uitvoer te brengen. Als het goed is, dan hoef jij alleen jouw prachtige stem maar mee te brengen; voor de rest zorgen wij! Echter, voor de Stichting RMEQUODLIBET is 'zingen op zich' geen hoofddoel. Het hoofddoel van STICHTING RMEQUODLIBET is, het in standhouden en ondersteunen van onze zo geroemde zangcultuur. Voor de zanger/zangeres dus een zorg minder!

Zo ondersteunt onze stichting sinds 2010 de activiteiten van het succesvolle en in de regio bekende REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET uit Geertruidenberg. In 2008 opgericht door koordirigent Martin Sweep. Door allerlei onverwachte gebeurtenissen, met als hoofdoorzaak de CORONACRISIS, en het verlies, door de verkoop van CULTUREEL CENTRUM DE SCHATTELIJN door de gemeente Geertruidenberg, van haar bijzondere repetitieruimte, werd REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET gedwongen haar activiteiten 'tot nader order, op te schorten. Bij voldoende deelname van geïnteresseerde zangers, zal een herstart in 2023 zeker aan de orde zijn! Via deze website kan nadere info worden opgevraagd, of kan alvast worden aangemeld. Als tenor, bariton of bas ben je van harte welkom!


Een ander initiatief tot bevordering van de toonkunst is om te komen tot de oprichting van HET GEMENGD PROJECTKOOR "DE STILTE VOORBIJ". Een eerbetoon aan alle zangers/zangeressen die het aandurven om, na een lange coronaperiode, de draad weer op te pakken. Er is inmiddels een uitgebreid plan opgesteld waarvan de uitwerking in 2023 gaat plaatsvinden. In dit project zal KERSTMIS het thema zijn!! Als dit plan tot een succes gemaakt kan worden, dan zal daar een jaarlijks terugkerende KERSTTRADITIE kunnen worden!


ZO, NU WEET JIJ WIE WIJ ZIJN!  MAAR......WIE BEN JIJ??

Ben jij de zanger/zangeres die  1 van de 2 of beide onderdelen  met jouw stem gaat verrassen?? Zou mooi zijn als wij in 2023 jouw aanmelding tegemoet mogen zien! Koorervaring is altijd een pré, maar niet persé noodzakelijk!! 

ZIN IN MUZIEK??

INFO@RMEQUODLIBET.NL