annelies stoop


17-11-2111:35:36

Zojuist heb ik opnieuw de site van RMEQUODLIBET gelezen en bekeken! Allereerst mijn complimenten voor deze site: die zit er helder, prachtig, duidelijk EN enthousiast uit. De plannen om een Kersttraditie op te gaan zetten spreken mij zeer aan; als ik nog een goede stem had, zou ik me onmiddellijk opgeven om deze Kerstmuziek mee vorm te geven. Ik wens de dirigent en de koorleden een goede instudeertijd toe en bovenal een stemmige en gloedvolle Kerstuitvoering toe. SUCCES en veel nieuwe leden toegewenst om dit waar te maken.

Hans Sneevliet


14-11-2112:52:38

In 2000 was ik als bestuurslid van de Stichting Heusden Vesting Klassiek nauw betrokken bij het opzetten van een jaarlijkse traditie van Passie- en Kerstconcerten in de vestingstad Heusden. Intussen is dit uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement wat bezoekers uit het hele land trekt.
Wat mooi dat Martin Sweep de ambitie heeft om een traditie van Kerstconcerten te starten en wel met de Böhmische Hirtenmesse, een relatief onbekend werk maar wel zeer passend bij Kerst. De ervaring heeft mij geleerd dat het opzetten van een dergelijk terugkerend evenement heel wat tijd, geduld en inzet vergt en ik wens hem dan ook heel veel succes met het verwezenlijken van 'zijn droom'. Indien gewenst mag hij altijd gebruik maken van de ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan.

Jan Jan Idema


24-10-2120:29:41

Zangmuziek en emotie horen bij elkaar. Als oud tenor bij het ensemble QUODLIBET las ik van dirigent Marin Sweep van zijn plannen om een projectkoor te starten.
Zijn vraag of ik een soort ambassadeur van QUODLIBET wilde worden heb ik direct volmondig ja op gezegd. Heel graag zou ik deel willen nemen om zelf weer te zingen, maar gezien mijn oude leeftijd van bijna 83 jaar lijkt het voor mij en voor QUODLIBET niet verstandig. Wel wil ik heel graag jongere zangers en zangeressen aanmoedigen om positief te reageren en zich te melden om aan het projectkoor deel te nemen. Geef dirigent en QUODLIBET een kans, om zijn muzikale wens , een projectkoor te starten en reageer en meld je aan. Mijn verleden met het ensemble QUODLIBET heeft voor mij een enorme betekenis gehad. Een hartelijke groet van Jan Idema, oud eerste tenor van 2011 tot 2016. Een tijd om niet en nooit te vergeten.

Hans Winkelman


21-10-2117:21:27

"When the Saints Go Marching in" wordt nog steeds gezongen. Ook veel popmuzikanten onder wie Fats Domino, Elvis Presley en zelfs The Beatles hebben het lied opgenomen en uitgevoerd. Het was één van de liederen, waarmee 12 mannen en in een 4-stemmige setting de hemel wilde bestormen. Het werden tweemaandelijkse optredens met professionele orgel en/of piano begeleiding op veel plaatsen met een goede akoestiek, Ooosterhout en de Brabantse Regio kent vele mogelijkheden voor optredens en repetitieruimtes. Nu, na de afgelopen 2 verloren jaren, gaat het Ensemble een nieuwe start maken. Sinds de oprichting in 2008 is Martin Sweep dirigent van het Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET. Hij zorgt er voor dat elke zangstem zijn eigen partij in hun eigen omgeving kunnen beluisteren en instuderen. Tijdens de wekelijkse repetities worden alle zangstemmen met elkaar verwevenn tot een kwalitatief hoog resultaat. Het veelzijdige repertoire kan worden gekozen als er genoeg mannen en een goede stemverhouding, tenoren, baritons en bassen aanwezig zijn. Het Mannen Ensemble QUODLIBET streeft naar optredens met 16 mannen, 4 per zangstem met verschillend bereik. Als het voorgaande u aanspreekt, laat het weten en leg contact via deze website RME QUODLIBET.nl

Ans van Hal-Luijten


27-08-2114:45:25

"De stilte voorbij'. Wat 'n mooi initiatief. Heel veel succes!

Arno Mulder


31-03-2110:34:41

De filosoof Plato schreef lang geleden:


"Muziek is een mentaliteit.
Zij geeft een ziel aan de wereld,
vleugels aan de geest,
kracht aan de verbeelding,
charme aan de droefheid,
vreugde en leven aan alles op aard.


Zij ligt aan de oorsprong en is een deel van alles wat goed, waar en schoon is".


Onbewust heeft Plato een treffende weergave gegeven van wat RME QUODLIBET beoogd.

Als oud deelnemer van het mannenensemble kan ik u verzekeren dat als u toetreedt tot dit mannenensemble u geraakt zult worden door de niet aflatende geestdrift en gemotiveerdheid van de dirigent, de hartelijkheid en liefde van de beschermvrouwe en de saamhorigheid en gedrevenheid van de deelnemers.
Helaas heeft een verhuizing een einde gemaakt aan mijn deelname aan RME Quodlibet, maar de gedachten en gevoelens destijds opgedaan blijven altijd bij me en bezorgen mij nog steeds een warm gevoel.
Als u, lezer van dit gastenboek, ook begaan bent met het zingen in een mannenensemble waar elke stem gehoord wordt en er ook toe doet, aarzel dan niet om contact op te nemen met dit mannenensemble en treedt toe en help mee aan het levend houden van de wijze gedachte van Plato en de doelstelling van RME QUODLIBET.