www.rmequodlibet.nL
STICHTING RME QUODLIBET


!!




GA DE UITDAGING AAN!

ZO GEZOND IS ZINGEN!

"Of je het samen doet, of in je eentje, toonvast of vals: ZINGEN IS GEZOND! Goed voor jouw longen, je hart en je humeur. Geen wonder dat steeds meer mensen, en zeker straks als CORONA beheersbaar is, de draad weer oppakken. Over zingen zijn al talloze artikelen geschreven. Vooral dat het goed is voor jouw gezondheid, en dus past in een gezonde levensstijl. Wie 1 uur heeft gezongen, zou een sportieve 'work/out' achter de rug hebben. Alle spieren (en dus ook de lachspieren!) worden getraind, en de longen zijn in een betere conditie geraakt. Mensen met chronische pijnen vergeten zelfs tijdens het zingen voor even hun pijn! Vóór Corona zongen in Nederland zo'n 750.000 zangers/zangeressen in een koor(tje) massaal de lampen van de zolder! 

Onze Stichting, opgericht in 2010, stelt alles in het werk, om zangers/zangeressen uit de regio's Geertruidenberg, Oosterhout en het Land van Heusden & Altena,  straks weer aan het zingen te krijgen! Voor de ZANGERS kan straks gekozen worden voor het REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET, en voor ZANGERS en ZANGERESSEN kan gekozen worden voor ons gemengd Kerstkoor i.o. 'De stilte voorbij'; aan jouw de keuze!

Zoals het zich nu laat aanzien. kunnen we het zingen voor nog wel even wel vergeten; 2021 was voor onze zangcultuur een dramajaar! Een vreemde KERST bijvoorbeeld! Nergens klonken er 'jubelkoren'!

Stiekem hopen wij, dat 'het zingen' nu zo erg wordt gemist, dat straks, ALS DE WERELD WEER NORMAAL IS  alle zangers weer staan te trappelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan, en het liefst graag bij onze STICHTING RME QUODLIBET!! Laat onze mooie zangcultuur niet verloren gaan!!!

Laten we met z'n allen de moed erin houden! Zing je graag, en staat ons verhaal jou aan; houd deze website in de gaten voor nieuws over de laatste ontwikkelingen onder het kopje 'agenda' van deze website.  

IEDEREEN EEN BEMOEDIGEND 2022 TOEGEWENST!! 

(Toekomstige repetities worden gehouden in Oosterhout. Locatie nog niet bekend!)

Stichting RMEQUODLIBET.