www.rmequodlibet.nL
STICHTING RME QUODLIBET


Agenda Quodlibet


TERUG VAN VAKANTIE!!!!

Na een geweldig zomervakantie, zijn wij weer terug van weggeweest! Wij hopen dat het iedereen goed heeft gedaan. In ons achterhoofd namen wel de gevolgen van de oorlog in Oekraïne mee. De wereld ziet er plotseling totaal anders uit! Niet alleen economisch, maar ook op het gebied van cultuur zullen we de gevolgen gaan voelen. Wat de cultuur betreft; daar zouden wel eens positieve reacties kunnen komen. Cultuur verbindt namelijk, en dat is wat we gaan zoeken in 'oorlogstijd' of in tijden van tegenslag. We willen weer tegen elkaar aanleunen, verbindende dingen doen, steun zoeken en ontspanning. Wij van QUODLIBET hopen dat van harte, want zingen is en blijft een geweldige uitlaatklep.  Vooralsnog is het coronamonster redelijk onder controle, voor zover wij weten, dus, er kan weer gerepeteerd worden!!!

Van harte verwijzen wij de geachte lezer naar de kolom hiernaast (Contact/Aanmelden). Na aanmelding informeren wij jou uitvoerig wat onze bedoelingen zijn. Straks, als de dagen gaan korten, kun je maar beter verzekerd zijn van een gezonde en nuttige hobby. Zingen ontspant, is gezond en zorgt voor gezelligheid. Onze drempel is laag, en ons publiek is in afwachting! 

ZIN IN MUZIEK?  Meld je aan!!


WIJ ZIJN MET VAKANTIE!!!!!

Juli 2022

Vakantietijd! Zeker niet het goede moment om verwachtingen te hebben b.v. op het gebied van nieuwe aanmeldingen voor onze bijzondere activiteiten. We trekken er op uit, verstand op 0, en laten alles een poos voor wat het is: 'Laat de boeren maar dorsen' luidt een oud gezegde! Misschien zijn de boeren van nu voor even de enige uitzondering op de regel. Gelukkig komt er aan elke vakantieperiode weer een einde, en storten we ons weer op 'de orde van de dag'. Laten we hopen, met straks weer de donkere dagen voor Kerst in het vooruitzicht, dat we de draad van 'ZINGEN' weer kunnen en willen oppakken. Zingen blijft een gezonde en verbindende hobby waarvoor wij ons 'vrijwillig' blijven inzetten, gewoon, omdat zingen zo bevrijdend kan werken, op alle gebied. Wij komen in september weer terug, met nieuwe moed, en frisse zin, en wie weet gaat 'de aanhouder' er echt met de winst vandoor!! 

EEN MOOIE VAKANTIE TOEGEWENST VOOR IEDEREEN, EN KOM GEZOND TERUG!!

Juni 2022                                                                                                                                                        Het is 18 juni 2022 en wij lezen in de krant: Paul McCartney (80) weet van geen ophouden. 'Hij wil geliefd zijn'. Nou ja, wie wil er niet geliefd zijn, vragen wij ons af? Stichting RMEQUODLIBET weet ook van geen ophouden  en wil ook graag 'geliefd zijn' maar, om een geheel andere reden. Tijdens de coronacrisis zijn wij bezig gebleven met plannenmaken voor het tijdperk 'na corona'. Onze microfoon stond/staat steeds OPEN, om onze plannen de wereld in te sturen. Zangers/zangeressen op te roepen om hun stem aan ons te lenen, zodat onze mooie ZANGCULTUUR straks als een Phoenix uit de as van de coronacrisis kan herrijzen. Wij hebben, tot nu toe, helaas het gevoel, dat onze mooie hobby nog niet erg gemist wordt. Incidenteel zien we verenigingen die er weer vol voor gaan, maar in zijn algemeenheid loopt het geen storm, om er weer eens goed tegenaan te gaan. Toch WETEN wij van RMEQUODLIBET, en mogelijk tegen beter weten in, NOG STEEDS OOK NIET  VAN OPHOUDEN!!  Onze microfoon blijft OPEN staan om zangers en zangeressen enthousiast te blijven maken voor onze plannen; die op aanvraag worden toegezonden. (zie: Contact links van deze pagina).


                                                                                                                 Mei 2022 (2)

"Wat ik kan en ga doen, is knokken voor de cultuursector!" Emotionele woorden van onze staatssecretaris voor cultuur in dagblad TROUW: "Ik krijg er soms buikpijn van" is haar hartenkreet. Wij, als Stichting RMEQUODLIBET, herkennen onszelf in beide uitspraken. Ook wij hebben, voor het laatst in onderstaande agenda van Mei 2022 (1), meer dan eens aangegeven dat vooral de 'coronacrisis' er behoorlijk heeft ingehakt bij m.n. onze zo geroemde 'zangcultuur', en daar niet alleen. Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak uit Waspik: Opgeheven in 2021 wegens gebrek aan muzikanten! Deze harmonie was een begrip in onze omgeving en speelde in de hoogste afdelingen. Eeuwig zonde! Het beroemde Byzantijns Koor Utrecht is in 2021 verhuisd naar Den Bosch (als repeteer gelegenheid!) omdat in Brabant, op het gebied van Religie, mogelijk meer gewerkt kan worden aan een groter ledenbestand! Zomaar voorbeelden van 2 bijzondere cultuurdragers die aangeven hoe erg het gesteld is met onze Kunst en Cultuur; maar er zijn ongetwijfeld meer voorbeelden.

Zo ook ons Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET incl. ons projectkoor i.o De Stilte voorbij. Als Stichting opgericht in 2010 besloot in oktober 2021 met haar repetitieactiviteiten te verhuizen naar Oosterhout. De gemeente Geertruidenberg verkocht namelijk haar Cultureel Centrum De Schattelijn aan een particulier uitbater. Daarmee verviel onze repetitieruimte in Geertruidenberg. 

Al bij al proberen wij van alles om ons cultuurschip weer vlot te trekken. Daarbij zijn de financiën van onze nieuwe cultuur staatsecretaris echt niet het grootste probleem. Wij zoeken zangers/zangeressen die zich bij ons willen aansluiten; die de ontstane culturele matheid willen doorbreken, en met ons willen  knokken voor behoud van onze bijzondere, gezonde, en verbindende hobby die ZANGCULTUUR heet! De overheid kan ons daarbij ondersteunen, maar JIJ en WIJ zullen het moeten doen: Jij en Wij samen aan de bak!! Meldt je aan hier links van deze pagina onder: contact zodat wij je meer informatie kunnen toesturen.  Onze zang moet weer BEWEGEN EN BRUISEN! WIJ GAAN ER VOOR! JIJ OOK??


Mei 2022 (1)

Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!

Het zal niet lang meer duren, of iedereen uit onze zo geroemde zangcultuur zal gaan merken wat CORONA werkelijk aan schade heeft aangericht. Allereerst natuurlijk het verlies van een groot aantal zangeressen/zangers dat ons ontviel door sterfte. Onze droefheid daarover zal nog wel even doordreunen; ze waren ons zo dierbaar en wat zullen ze gemist worden. Vervolgens de zangers/zangeressen die door CORONA blijvende schade aan hun gezondheid opliepen. Wat zal het veel van hen vragen om in hun geliefde hobby terug te kunnen keren; het zal niet altijd meer lukken voor sommigen. Wat een drama zal dat geven, en hoe zeer zullen ook zij gemist worden!

Dan hebben we nog de besturen van koren, dirigenten, van ensembles, van de diverse zanggroepen; hielden zij het vol om optimistisch te blijven onder het verlies van leden en collega bestuurders? En de instrumentale begeleiders? Zo zoetjes aan zijn we aan het terugkeren naar normaal. Nederland is geschrapt uit de top 20 van meest besmettelijke landen. Dat geeft de burger moed, denken wij!

Veel verenigingen hebben financieel ook een behoorlijke veer moeten laten. Ook daarover zijn zorgen. Wie betaalt straks de huren, salarissen van dirigenten, muzikanten en solisten? Bij velen is wellicht de bodem van de geldkist al in zicht?

Op deze website  is te zien hoe onze stichting de bizarre coronatijd getracht heeft  te ‘overleven’. In het kort: de moed erin houden, hopen op betere tijden, contacten onderhouden, nieuwe plannen maken en blijven geloven in waar we voor staan en gaan! Alles ten diensten voor onze zangcultuur, die half op z’n gat ligt. Om dat tij te keren zijn wij op zoek naar winnaars. Zangers/zangeressen die er voor gaan, en samen met onze stichting alle energie steken in onze geweldige sport die ZANGKUNST heet!! 

April 2022

Daar zijn we weer!!

Wie denkt, dat wij het bijltje er bij neer hebben gelegd, die kent ons niet goed! Oké, wegens corona, en onze zorg om weer veilig aan de slag te kunnen, zorgde wel voor grote problemen. Maar, nu zo ongeveer alle 'beperkingen' zijn opgeheven, ontstaan er weer mogelijkheden om op te starten. Daarvoor zijn op dit moment 2 dingen belangrijk: allereerst een geschikte repetitieruimte in Oosterhout  en vervolgens voldoende zangers voor al onze activiteiten. Met deze boodschap gaan we aan de slag! Hebben we er weer zin in??? Meld je dan aan via onze contactpagina hier links!!!!!! Na aanmelding nemen wij contact op met jou. Intussen starten wij onze zoektocht weer naar een geschikte repetitieruimte in het grote Oosterhout. Wij hopen dat het met jullie zangers/zangeressen ondertussen goed gaat. Kom op: Bind jouw muzikale kat de bel om en meld je aan!!!!!!!!


Januari 2022                OOK WEER ZO'N ZIN IN ZANG EN MUZIEK?

Net als wij, vind jij het onderhand ook wel weer welletjes! De coronacrisis duurt maar voort, en van zingen is, ook na 15 januari, nog steeds geen sprake. Uiteindelijk niemand z'n schuld, maar toch. Net als wij, mis ook jij het mooie en inspirerende bijeenkomen voor die nuttige en gezellige repetities, toch? Sowieso mis ook jij al jouw andere 'broeders en zusters in de zangkunst'. En mogelijk kan jij het zingen ook niet laten, en is jouw badkamer voorlopig 'jouw concertzaal'? Op zulke momenten knaagt het gemis van 'het publiek' extra aan jou, want jouw stem klinkt nu eenmaal het best 'met publiek'!

Wij, van QUODLIBET, zijn erg blij dat jij nu onze website bezoekt! Daarop zal je zien, dat wij voor iedere zanger/zangeres uit de Regio's Geertruidenberg, Oosterhout en het Land van Heusden en Altena iets bijzonder te bieden hebben. Is het niet ons REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET, dan misschien wel ons GEMENGD PROJECTKOOR in oprichting: 'DE STILTE VOORBIJ'. Een uitdagend initiatief van ons om een 'nieuwe' Kersttraditie' op te gaan bouwen rond Kerst; en uitvoeringen in alle regio's waarop wij onze pijlen hebben gericht. Tevens bedoeld, als een huldebetoon aan die ZANGERS/ZANGERESSEN die samen met ons de draad weer willen oppakken, en zo onze geroemde 'zangcultuur' willen doorgeven. Als jij tot de laatste categorie behoort, dan krijg je nu de kans om je straks, met ons, in een vocaal avontuur te storten, dat bij slagen zéér de moeite waard zal blijken!

Op basis van wat we nu weten, willen wij ons beleid blijven afstemmen op de volledige ruimte, die ons in het belang van de volksgezond, en dus ook die van jou, door de instanties wordt gegeven. Dat betekent, dat wij op z'n vroegst in het begin van het 2de kwartaal 2022 onze activiteiten  zullen hervatten. Volg onze 'agenda' op deze website voor verdere informatie!!

Jouw contact via onze website (zie links onder 'contact') is geheel 'vrijblijvend'. Door je te melden ontvang je wel verdere interessante informatie op papier, vergezeld van een 'nuttig geschenk' als dank voor jouw getoonde interesse. (Wel even aangeven of het gaat om ons REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET  en/of  ons PROJECTKOOR  VOOR KERST "DE STILTE VOORBIJ", en welke stem jij meebrengt: Sopraan/Alt/Tenor/Bariton/Bas. Bij voorbaat dank!

NU AANGEMELD BETEKENT WELLICHT DAT JE VANAF SEPTEMBER 2022 DIRECT KUNT INSTROMEN!! 

HOE DAN OOK: JE BENT ALVAST VAN HARTE WELKOM MET JOUW ZEER GEWAARDEERDE ZANGSTEM!!

  

    

 

  
 

1