www.rmequodlibet.nL
STICHTING RME QUODLIBET


Agenda Quodlibet
Mei 2022

Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!

Het zal niet lang meer duren, of iedereen uit onze zo geroemde zangcultuur zal gaan merken wat CORONA werkelijk aan schade heeft aangericht. Allereerst natuurlijk het verlies van een groot aantal zangeressen/zangers dat ons ontviel door sterfte. Onze droefheid daarover zal nog wel even doordreunen; ze waren ons zo dierbaar en wat zullen ze gemist worden. Vervolgens de zangers/zangeressen die door CORONA blijvende schade aan hun gezondheid opliepen. Wat zal het veel van hen vragen om in hun geliefde hobby terug te kunnen keren; het zal niet altijd meer lukken voor sommigen. Wat een drama zal dat geven, en hoe zeer zullen ook zij gemist worden!

Dan hebben we nog de besturen van koren, dirigenten, van ensembles, van de diverse zanggroepen; hielden zij het vol om optimistisch te blijven onder het verlies van leden en collega bestuurders? En de instrumentale begeleiders? Zo zoetjes aan zijn we aan het terugkeren naar normaal. Nederland is geschrapt uit de top 20 van meest besmettelijke landen. Dat geeft de burger moed, denken wij!

Veel verenigingen hebben financieel ook een behoorlijke veer moeten laten. Ook daarover zijn zorgen. Wie betaalt straks de huren, salarissen van dirigenten, muzikanten en solisten? Bij velen is wellicht de bodem van de geldkist al in zicht?

Op deze website  is te zien hoe onze stichting de bizarre coronatijd getracht heeft  te ‘overleven’. In het kort: de moed erin houden, hopen op betere tijden, contacten onderhouden, nieuwe plannen maken en blijven geloven in waar we voor staan en gaan! Alles ten diensten voor onze zangcultuur, die half op z’n gat ligt. Om dat tij te keren zijn wij op zoek naar winnaars. Zangers/zangeressen die er voor gaan, en samen met onze stichting alle energie steken in onze geweldige sport die ZANGKUNST heet!! 

April 2022

Daar zijn we weer!!

Wie denkt, dat wij het bijltje er bij neer hebben gelegd, die kent ons niet goed! Oké, wegens corona, en onze zorg om weer veilig aan de slag te kunnen, zorgde wel voor grote problemen. Maar, nu zo ongeveer alle 'beperkingen' zijn opgeheven, ontstaan er weer mogelijkheden om op te starten. Daarvoor zijn op dit moment 2 dingen belangrijk: allereerst een geschikte repetitieruimte in Oosterhout  en vervolgens voldoende zangers voor al onze activiteiten. Met deze boodschap gaan we aan de slag! Hebben we er weer zin in??? Meld je dan aan via onze contactpagina hier links!!!!!! Na aanmelding nemen wij contact op met jou. Intussen starten wij onze zoektocht weer naar een geschikte repetitieruimte in het grote Oosterhout. Wij hopen dat het met jullie zangers/zangeressen ondertussen goed gaat. Kom op: Bind jouw muzikale kat de bel om en meld je aan!!!!!!!!


Januari 2022                OOK WEER ZO'N ZIN IN ZANG EN MUZIEK?

Net als wij, vind jij het onderhand ook wel weer welletjes! De coronacrisis duurt maar voort, en van zingen is, ook na 15 januari, nog steeds geen sprake. Uiteindelijk niemand z'n schuld, maar toch. Net als wij, mis ook jij het mooie en inspirerende bijeenkomen voor die nuttige en gezellige repetities, toch? Sowieso mis ook jij al jouw andere 'broeders en zusters in de zangkunst'. En mogelijk kan jij het zingen ook niet laten, en is jouw badkamer voorlopig 'jouw concertzaal'? Op zulke momenten knaagt het gemis van 'het publiek' extra aan jou, want jouw stem klinkt nu eenmaal het best 'met publiek'!

Wij, van QUODLIBET, zijn erg blij dat jij nu onze website bezoekt! Daarop zal je zien, dat wij voor iedere zanger/zangeres uit de Regio's Geertruidenberg, Oosterhout en het Land van Heusden en Altena iets bijzonder te bieden hebben. Is het niet ons REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET, dan misschien wel ons GEMENGD PROJECTKOOR in oprichting: 'DE STILTE VOORBIJ'. Een uitdagend initiatief van ons om een 'nieuwe' Kersttraditie' op te gaan bouwen rond Kerst; en uitvoeringen in alle regio's waarop wij onze pijlen hebben gericht. Tevens bedoeld, als een huldebetoon aan die ZANGERS/ZANGERESSEN die samen met ons de draad weer willen oppakken, en zo onze geroemde 'zangcultuur' willen doorgeven. Als jij tot de laatste categorie behoort, dan krijg je nu de kans om je straks, met ons, in een vocaal avontuur te storten, dat bij slagen zéér de moeite waard zal blijken!

Op basis van wat we nu weten, willen wij ons beleid blijven afstemmen op de volledige ruimte, die ons in het belang van de volksgezond, en dus ook die van jou, door de instanties wordt gegeven. Dat betekent, dat wij op z'n vroegst in het begin van het 2de kwartaal 2022 onze activiteiten  zullen hervatten. Volg onze 'agenda' op deze website voor verdere informatie!!

Jouw contact via onze website (zie links onder 'contact') is geheel 'vrijblijvend'. Door je te melden ontvang je wel verdere interessante informatie op papier, vergezeld van een 'nuttig geschenk' als dank voor jouw getoonde interesse. (Wel even aangeven of het gaat om ons REGIONAAL MANNEN ENSEMBLE QUODLIBET  en/of  ons PROJECTKOOR  VOOR KERST "DE STILTE VOORBIJ", en welke stem jij meebrengt: Sopraan/Alt/Tenor/Bariton/Bas. Bij voorbaat dank!

NU AANGEMELD BETEKENT WELLICHT DAT JE IN APRIL 2022 DIRECT KUNT INSTROMEN!! 

HOE DAN OOK: JE BENT ALVAST VAN HARTE WELKOM MET JOUW ZEER GEWAARDEERDE ZANGSTEM!!

(If you like it? Well do it!!)

Namens het bestuur,

Martin Sweep.


  

    

 

  
 

1