www.rmequodlibet.nl
Regionaal Mannen Ensemble Quodlibet


Agenda Quodlibet

Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET

Het kan bijna niet anders of het jaar 2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van het coronavirus. Deze 'Zwarte Zwaan' regeert momenteel met vaste hand over onze aardbol, en zaait dood en verderf! Plotseling worden we, net als in oorlogstijd, teruggeworpen op onszelf; niets is plotseling nog vanzelfsprekend!

De absoluut noodzakelijke maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zorgen er voor, dat het verenigingsleven volledig  stil is komen te liggen, en voor onbepaalde tijd. Geen trainingen, geen repetities, geen wedstrijden, concerten en evenementen. Het gemis van al die activiteiten zal heel snel worden gevoeld!

Eenmaal geland in de hierboven geschetste, onwennige wereld van nu, kan gelukkig ook worden geconstateerd dat deze moeilijke tijd ons ook nieuwe kansen biedt. Het besef, dat we maar al te graag 'toch ergens bij willen horen', wordt alleen maar  sterker en sterker!

Welnu, wij weten zeker dat er in onze regio Geertruidenberg tal van mannen zijn met een prima stemgeluid. Dat ze hun bijzonder instrument vooralsnog nu niet kunnen inzetten, weten wij ook. Dat een en ander erg gemist zal worden weten we absoluut zeker! Maar, als straks het vreselijke virus is uitgeraasd, weet dan tenoren-baritons-bassen, dat in Geertruidenberg het Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET in heroprichting is (zie informatie op de website) en nog best enkele mannenstemmen kan gebruiken. Zodra we zijn verlost van het coronavirus, en de openbare ruimte weer geheel wordt vrijgegeven, is direct het woord, ook aan jou, en kan de 1ste repetitie van start gaan. Meldt je aan via het contactformulier op deze website, en laat je risicovrij besmetten met het ongevaarlijke, en uitdagende  Quodlibetvirus!! U bent van harte welkom!!

Stichting RME QUODLIBET

Martin Sweep.

ZINGEND ZIEK?

Zou het kunnen dat 'schouder-aan-schouder' zingen een groot risico oplevert op besmetting en een ernstig ziekteverloop door het coronavirus???? Dat is wat Suzanne Bijl uit Gouda zich afvraagt in een ingezonden artikel in TROUW!!

Vanaf het begin van de coronacrisis brandt een dergelijke vraag ook op onze lippen. Het wordt steeds duidelijker; de zangwereld heeft een groot probleem! Natuurlijk wordt er koortsachtig gezocht naar effectieve oplossingen voor dit mondiaal probleem. Het kernpunt  'afstand houden' zal er echter voor zorgen dat het zoeken naar een adequate oplossing hier vergeleken kan worden met het zoeken naar  een effectief bestrijdingsmiddel voor het coronavirus; creativiteit en geduld vooral!. De korenwereld zit volledig op slot!! Oké, repeteren kun je ook thuis! Het zal echter van de duur van deze crisis afhangen tot hoelang thuis zingen ons kan blijven inspireren. Regionaal Mannen Ensemble QUODLIBET i.o. is géén stilstaand water. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen. Zodra er mogelijkheden komen zullen we die met beide handen aanpakken en starten met de 1ste repetitie. Bij veel zangers zal de nood hoog zijn! Als 'zingen' jouw grote hobby is dan is het nu gedwongen duimendraaien; een bezigheid die echter snel verveelt! Om er voor te zorgen dat jij weer snel met jouw hobby aan de slag kunt staat de deur bij REGIONAAL Mannen Ensemble QUODLIBET  wagenwijd open!!

Meldt je aan via deze website om ons ensemble met jouw aanwezigheid te completeren zodat we na deze zéér vervelende en zware crisis weer ons 'hoogste lied' kunnen laten horen.

VAN HARTE WELKOM!!  

Martin Sweep.

Namens Stichting RME QUODLIBET.